Jotkin kasvit ovat niin päättäväisiä, että niistä päästäkseen on toimittava tosissaan. Esimerkiksi jättiputki – niin komea kuin se kukkiessaan onkin – valtaa tehokkuudessaan kasvualaa puutarhojen lisäksi myös luonnosta.

Roundup auttaa taistelussa tulokaslajeja ja muita sitkeitä rikkakasveja vastaan. Niiden torjuntaan sopivat niin käyttövalmiit Roundup-tuotteet kuin riittoisat Roundup-tiivisteetkin.

Laajemmat alueet, joissa on erityisen haastavaa kasvustoa kannattaa käsitellä Roundup Garden -tiivisteellä. Liuoksen riittoisuus voi vaihdella kasvuston korkeuden ja tiheyden mukaan. Kun hävität jättiputkia, vuohenputkia ja nokkosia tiivisteellä, tee väkevämpi liuos kuin normaalisti; paras laimennussuhde on 60 ml : 1 l vettä. Jos valintasi on käyttövalmis Roundup Quick tai Roundup Piha, huolehdi siitä, että kasvin lehdet kastuvat kauttaaltaan. Kun lisäksi käsittelet kasvin uudet taimet heti kun ne nousevat maasta, olet pian jo voiton puolella.

Jos jättiputki on ehtinyt kukkia ennen käsittelyä, maahan on varissut tuhansia siemeniä, joista versoo uusia kasveja. Kasvupaikkaa kannattaa siis tarkkailla.

Katso miten vieraskasvit torjutaan turvallisesti ja tehokkaasti täällä.

Jättiputki lehdistötiedote

IMG_3787persianjättiputki_hinthaara_pieninjattiputken_varsileh

japaninpalsamiplugi_234551lupiinitiso