10 askelta Roundupin käyttöön

Roundupista on tarjolla paljon tietoa, eikä kaikkea voi heti omaksua. Näillä ohjeilla voit aloittaa rikkakasvien torjunnan nopeasti ja turvallisesti.

Uusi Roundup Nurmikon Voikukkahävite toimii valikoivasti, ja siinä on eri vaikuttavat aineet kuin vihreissä Roundup-tuotteissa. Tutustu sen käyttöohjeisiin täällä.

  • 1. käyttovalmis1. Roundup on erittäin helppokäyttöinen rikkakasvien torjunta-aine. Jos olet valinnut käyttövalmiin Roundup-tuotteen, mitään esivalmisteluja ei tarvita. Katso tarvittaessa lyhyet opastusvideot jokaisen tuotteen kohdalla täällä.
  • 2. Sammaleet & kortteet2. Roundup tehoaa lähes kaikkiin vihreisiin kasveihin, mutta ei sammaliin ja kortteisiin. Monivuotisiin kasveihin Roundup tehoaa parhaiten ennen kukintaa. Ruiskuta kasvi kun se on vihreä ja kasvuvaiheessa, niin onnistut parhaiten.
  • 3. Suojavarusteet3. Ellet käytä Roundup Geeliä, suojaa säilytettävät kasvit ennen ruiskutusta harsolla, peitteellä tai pahvinpalalla. Täsmätorjuntaan sopii Geeli tai liuokseen kastettu pensseli. Ole tarkka, sillä pienikin määrä roiskunutta Roundupia riittää hävittämään kasvin, jonka halusit pitää. Käytä käsineitä ja umpikenkiä.
  • 4. Ei tuulisella säällä4. Valitse tuuleton ja sateeton päivä, jotta aine ei leviä liikaa eikä huuhtoudu pois. Riittää, että käsittelet kasvin lehdet, sillä aine kulkeutuu lehtien kautta kasvin juureen. Lopputuloksena kasvi kellastuu ja kuihtuu juuria myöten.
  • 5. rauhoita käsitelty alue 24 tunniksi5. Rauhoita käsitelty alue 24 tunniksi, ettei aine leviä jaloissa tai lemmikkien tassuissa ei-toivottuihin paikkoihin.
  • 6. Anna kasvin kuihtua6. Anna kasvin kuihtua kunnolla ennen kuin poistat sen. Näin varmistat, että koko kasvi juurineen on tuhoutunut.
  • 7. Käsittele hyötykasvimaat satokauden jälkeen7. Käsittele hyötykasvimaat vasta satokauden jälkeen, ennen maanmuokkausta. Roundup on vesistön pieneliöille haitallinen – älä koskaan ruiskuta lähellä vesistöjä.
  • 8. Jättiputki8. Jos kohteenasi on terveydelle vaarallinen jättiputki, käytä suojavaatteita ja hävitä kuihtuneet kasvit oikein. Yksi käsittelykerta ei riitä. Lue tarkat ohjeet täällä.
  • 9. Ei saa jäätyä9. Säilytä Roundup pystyasennossa, korkki päällä tai suutin suljettuna poissa lasten ulottuvilta. Muovipakkaus voi vaurioitua pakkasessa. Käyttövalmis Roundup jäätyy herkästi, mutta tiiviste kestää -10° C ja geeli jopa -18°C.
  • 10. Käsittele jäte oikein10. Vie jäljelle jäänyt torjunta-aine ongelmajätteen keräyspisteeseen ja tyhjät pakkaukset yleiselle kaatopaikalle.