5 hyvää syytä valita Roundup

Tehoaa myös jättiputkeen

Roundupia on tutkittu kattavasti kymmeniä vuosia, ja se kuuluu Euroopan tarkimmin säädeltyihin tuotteisiin. Roundupin vaikuttava aine glyfosaatti on EU:ssa ja Suomessa viranomaisten hyväksymä torjunta-aine. Käytä rikkakasvien torjunta-aineita turvallisesti – lue aina valmistetiedot ja käyttöohjeet huolellisesti.

Tämän sivun teksti koskee Roundup-tuoteperheen vihreitä, glyfosaattipitoisia tuotteita. Tutustu siniseen Roundup Nurmikon Voikukkahävitteeseen täällä.

  1. Viranomaisten hyväksymä – tutkittu yli 40 vuotta

Kymmenien vuosien tutkimustyö on tuottanut ainutlaatuista tietoa Roundupin vaikutuksista ympäristöön ja terveyteen. Rikkakasvien torjunta-aineet kuuluvat Euroopan tarkimmin säädeltyihin tuotteisiin. Ennen rekisteröintiä jokainen tuote käy läpi yli 100 testiä koskien ympäristö- ja terveysvaikutuksia; prosessi kestää keskimäärin 10 vuotta.

Roundup-tuotteet täyttävät tiukat laatu- ja käyttökriteerit. Vain rekisteröityjä tuotteita saa tuoda markkinoille, ja Suomessa rekisteröinnistä vastaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

  1. Vaikuttaa kasvin sisällä – ei maaperässä

Roundup hävittää rikkakasvin sisältä käsin. Kun Roundupia levitetään rikkakasville, se imeytyy lehtiin, sekoittuu kasvin nestekiertoon ja kulkeutuu kaikkialle kasvissa, myös syvimpiin juuriin. Kasvin kyky kasvaa pysähtyy ja se kuihtuu ravinteiden puutteeseen. Kuihtuneen kasvin voi muokata maahan tai kompostoida.

  1. Tehoaa jopa jättiputkeen

Roundupin tehoaine glyfosaatti on toimiva apu elinvoimaisten ja kasvualaa valtaavien vieraskasvien torjunnassa. Roundup Garden Plus -tiiviste tehoaa mm. terveydelle vaaralliseen jättiputkeen ja erityisen sitkeisiin rikkakasveihin, kuten vuohenputkeen ja tattareen. Lisäksi sitä voi käyttää puunvesoihin, pensaisiin ja kantoihin.

Maa- ja metsätalousministeriön Kansallisessa vieraslajistrategiassa suositellaan vieraskasvien hävittämiseen – mekaanisen torjunnan tueksi – kemiallista torjuntaa glyfosaatilla.

  1. Harrastekäyttöön tarkoitetut Roundup-tuotteet ovat miedompia

Harrastekäyttöön tarkoitetuissa Roundup-kuluttajatuotteissa on pienempi glyfosaattipitoisuus kuin ammattikäyttöön tarkoitetuissa tuotteissa. Osa tuotteista on käyttövalmiita ilman laimentamista. Näiden kuluttajatuotteiden jakelusta vastaa Transmeri.

Markkinoilla on myös vahvempia, ammattikäyttöön tarkoitettuja Roundup-tuotteita, joiden myyminen ja ostaminen edellyttää kasvinsuojelututkinnon suorittamista. Suomessa näiden tuotteiden jakelijoina ja edustajina toimivat Hankkija ja Rautakesko.

  1. Glyfosaattia ei luokitella syöpävaaralliseksi

EU:n kemikaalivirasto ECHA:n riskinarviointikomitea ilmoitti 15.3.2017, etteivät he nykytutkimuksen valossa luokittele Roundupissa tehoaineena käytettyä glyfosaattia syöpää aiheuttavaksi aineeksi. Komitean mukaan glyfosaattia ei myöskään ole perusteltua luokitella perimäainesta muuttavaksi tai lisääntymisterveyttä vaarantavaksi aineeksi.

Harrastekäyttöön tarkoitetut Roundup-kuluttajatuotteet eivät sisällä lainkaan Tukesin syyskuussa 2016 kieltämää POEA-apuainetta.

 

RUsuihkutus2SONY DSClehtivihrea2

b00f8fb2ccd1ffdcccda93a95857b1ec