Roundupin käyttökohteet

Roundup käyttökohteet - polut ja istutukset

Polut ja istutukset:

täsmätuote kukkapenkkien, polunreunojen ja terassien siistimiseen

Jos et halua jatkuvasti olla nyppimässä kukkapenkkien reunoja, polunvarsia ja terassialueita esiin työntyvistä rikkakasveista, ota avuksi Roundup Speed. Vaikutuksen saatat nähdä jo muutamassa tunnissa.

Roundup Speedin käyttö paikoissa, joissa on myös säilytettäviä kasveja tai nurmikkoa, on aina täsmätyöskentelyä. Suojaa tarvittaessa ympäristö kankaalla tai pahvinpalalla.

Pienet pihat, kivetykset ja laattojen välit käsittelet kätevästi esimerkiksi Roundup Speed 1 litran suihkepullolla. Kun alue on isompi tai vaatii kurkottelua, valitse Roundup Speed 3L.

Speed rikkakasvien torjunta-aineella ruiskutettuja alueita ei pidä käyttää samana päivänä, jotta aine saa rauhassa vaikuttaa rikkakasveihin. Sen jälkeen alueita voi käsitellä ja tehdä vaikkapa istutuksia normaaliin tapaan.

Älä käytä Roundup Speediä nurmikon rikkakasvien torjuntaan ellet halua eroon myös nurmikosta.

Roundup käyttökohteet - katteet ja kiveykset

Katteet ja kivetykset:

täydellinen apuväline siellä, minne ei pääse ruohonleikkurilla

Rikkakasvit kasvavat lähes missä tahansa – sielläkin missä ei näyttäisi olevan kasvualustaa. Roundup Speed soveltuu rikkakasvien torjuntaan vaikkapa grillipaikan, kivimuurin, hiekkatien ja kivikkoalueen siistimiseksi. Kivetyksillä voit huoletta ruiskuttaa koko alueen, kunhan tähtäimeen ei osu säilytettäviä kasveja.

Roundup Speed poistaa myös levän ja sammaleen.

Roundup Speed ei jätä ruosteenpunaisia jälkiä pihalaattoihin, basalttikiveen tai pesubetoniin. Mahdolliset käytöstä jääneet valkoiset jäljet häviävät sateessa. Muissa materiaaleissa yhteensopivuus on syytä tarkistaa. Ei saa käyttää muovilaattoihin.

Roundup käyttökohteet - puut ja pensaat

Puut ja pensaat:

raivaa helposti puiden ja pensaiden alustat ilman kurkottelua

Jotkut sitkeät rikkakasvit viihtyvät pensaiden ja matalien puiden suojassa, missä ne vievät silmäteräsi kipeästi kaipaamat ravinteet. Käsin kitkeminen tällaisista paikoista voi olla melkoista akrobatiaa. Roundup Speed sopii erinomaisesti yksi- ja kaksisirkkaiset rikkakasvien torjumiseen koristekasvien ja koristepuiden alla avomaalla. Se tehoaa myös levään ja sammaleeseen.

Roundup Speed on vaarallista kaikille viljelykasveille sekä havu- ja lehtipuille, jos ruiskutetta joutuu puutumattomiin kasvinosiin. Tuote on kosketusvaikutteinen ja se aiheuttaa rikkakasvien vihreisiin osiin polttovioituksen.

Speed rikkakasvien torjunta-aineella ruiskutettuja alueita ei pidä käyttää samana päivänä, jotta aine saa rauhassa vaikuttaa rikkakasveihin. Sen jälkeen alueita voi käsitellä ja tehdä vaikkapa istutuksia normaaliin tapaan.

Nurmikko:

nurmikorikkakasvien torjunta Roundup Voikukkahävitteellä

Roundup Voikukkahävite on ainoa Roundup -tuote, joka soveltuu nurmikon rikkakasvien torjuntaan vahingoittamatta nurmikkoa. Älä siis käytä Roundup Speed -tuotetta nurmikon rikkakasvien torjuntaan ellet halua eroon myös nurmikosta.

Roundup Voikukkahävite (siniset pakkaukset) torjuu voikukat tehokkaasti juurineen. Tuote tehoaa myös ratamoon, pihatatareen, rönsyleinikkiin ja apilaan. Älä ruiskuta nurmikkoa joka kärsii kuivuudesta, helteestä tai muusta stressistä.

Torju nurmikon rikkakasvit, kun lämpötila on noin + 12 C ja sää on tyyni tuulikulkeuman välttämiseksi. Valmistetta ei saa joutua pensaiden tai puiden lehdille eikä koristekasvien tai muiden viljelykasvien päälle, koska ne voivat vioittua tai kuolla. Jos valmistetta joutuu vahingossa muiden kuin heinämäisten viljelykasvien lehdille, lehdet täytyy poistaa heti.

ROundup - vieraslajit - jättiputki

Jättiputki ja muut vieraskasvit:

hävitä vieraskasvit lopullisesti. Noudata ohjeita tarkasti.

Jotkin kasvit ovat niin päättäväisiä, että niistä päästäkseen on toimittava tosissaan. Esimerkiksi jättiputki – niin komea kuin se kukkiessaan onkin – valtaa tehokkuudessaan kasvualaa puutarhojen lisäksi myös luonnosta.

Laajemmat alueet, joissa on erityisen haastavaa kasvustoa kannattaa käsitellä Roundup Garden Plus -tiivisteellä. Liuoksen riittoisuus voi vaihdella kasvuston korkeuden ja tiheyden mukaan. Kun hävität jättiputkia, tee väkevämpi liuos kuin normaalisti. Tarkista käyttömäärät aina pakkauksesta.

Käsittele kasvin uudet taimet heti kun ne nousevat maasta, niin olet pian jo voiton puolella. Jos jättiputki on ehtinyt kukkia ennen käsittelyä, maahan on varissut tuhansia siemeniä, joista versoo uusia kasveja. Kasvupaikkaa kannattaa siis tarkkailla.

Roundup Garden Plus -tuote on poistumassa markkinoilta. Varmistathan tuotteen saatavuuden puutarhakaupasta.