Rikkakasvien torjunta

Täältä löydät ajankohtaista tietoa ja asiantuntijoiden antamia vinkkejä rikkakasvien torjuntaan!

Roundup - mikä on rikkakasvi?

Mikä on rikkakasvi? Onko rikkaruohosta haittaa?

Lue asiantuntijamme vastaukset rikkakasvien määrittelyyn:

Mikä vieraslajikasvi on kyseessä?

Tunnista helposti kotipihan ja puutarhan kutsumattomat kasvivieraat:

Rikkakasvien erilaisia torjuntatapoja

  • Kitkeminen on ilmaista, hyvää hyötyliikuntaa eikä sillä ole ympäristövaikutuksia. Tehokasta se on vain yksivuotisten kasvien kohdalla ja myrkylliset kasvit saattavat ärsyttää ihoa.
  • Niittämällä saat näkyvää jälkeä nopeasti. Se tehoaa kuitenkin vain tilapäisesti, sillä kasvien juuristot jäävät maahan.
  • Liekittämällä saat tuloksia vielä helpommin kuin niittämällä, mutta siinäkin kasvien juuret jäävät maahan ja itävät pian uudestaan. Lisäksi vahingoitat helposti ympäröiviä kasveja.
  • Haraaminen tehoaa parhaiten yksivuotisiin kasveihin, sillä monivuotisten kasvien juuria saattaa jäädä maahan. Haraaminen saattaa myös aktivoida maassa lepotilassa olevat rikkakasvin siemenet.
  • Maanmuokkaus tai jyrsintä on melko tehokasta, kunhan maahan ei jää monivuotisten rikkakasvien juuren palasia.
  • Orgaaninen viljelykate on koristeellinen, säilyttää maaperän kosteuden ja ravitsee maata. Rikkakasvit on kuitenkin tuhottava ennen kattamista.
  • Synteettinen kalvo estää tehokkaasti rikkakasvien kasvun ja pitää kosteuden maassa. Kalvo voi kestää usean vuoden käytön, mutta ei hengitä niin kuin orgaaninen kate. Ja kauniiksi sitä ei voi sanoa.

Milloin on sopiva hetki torjua rikkakasvi?

Monivuotiset rikkakasvit leviävät voimakkaasti siementen, juurakoiden ja maanpäällisten tai maanalaisten rönsyjen avulla. Niiden torjunta on vaikeaa ilman torjunta-aineita. Yksivuotiset rikkakasvit puolestaan leviävät tehokkaasti siementen avulla, joten niiden torjunta on tehokkainta ennen kukintaa.

Roundup voikukkahävite Roundup Speed X 1L

Valitse Roundup Voikukkahävite nurmikon leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan ja Roundup Speed X rikkakasvien, sammalen ja levän sekä ei-toivotun kasvuston hävittämiseen.