Roundup tuotteiden käyttöturvallisuustiedotteet

Täältä löydät Roundup-tuotteiden käyttöturvallisuustiedotteet, joissa kerrotaan tarkemmin tuotteiden kemikaalisista koostumuksista ja turvallisuusohjeiden mukaisesta käsittelystä:

Roundup Nurmikon Voikukkahävite 1L

Roundup Nurmikon Voikukkahävite 3L

Roundup Speed X -tiiviste 250 ml

Roundup Speed 1L

Roundup Speed 3L

Oy Transmeri Ab on lopettanut kuluttajatuotteina tarkoitettujen glyfosaattituotteiden maahantuonnin ja myynnin Suomessa. Valikoimasta poistuneet, glyfosaattia sisältävät tuotteet ovat:

Roundup Express 1L, 2,5L ja 5L

Roundup Garden Plus 280ml ja 540ml

Roundup Geeli 150 ml

Roundup Piha 5L

Roundup Quick 1L, 2,5L ja 5L

Roundup tuotteet ovat viranomaisten hyväksymiä

Roundup rikkakasvintorjunta-aineet ovat viranomaisten (Tukes eli Turvallisuus- ja kemikaalivirasto) hyväksymiä. Tukes vastaa kaikkien torjunta-aineiden ja kasvinsuojeluaineiden hyväksymisestä Suomessa.  Ennen hyväksymistä ja markkinoille saattamista tuotteet käyvät läpi tiukat terveys- ja turvallisuusarvioinnit. Suomessa saa myydä ja käyttää vain Suomessa Tukesin hyväksymiä tuotteita. Lista hyväksytyistä valmisteista löytyy Tukesin ylläpitämästä kasvinsuojeluainerekisteristä.

Varmista turvallinen käyttö

Ennen käyttöä tutustu aina tuotteen pakkausmerkintöihin ja noudata annettuja turvallisuus- ja annosteluohjeita. Tuotteiden ohjeiden mukaisella käytöllä ehkäistään ihmisille, eläimille ja ympäristölle aiheutuvia haittoja. Lue lisää Tukesin sivuilta.

Roundup-tuotteet ovat tarkoitettu harrastekäyttöön

Transmerin jakelemat ja markkinoimat Roundup-tuotteet ovat tarkoitettu harrastekäyttöön eli kuluttajien ja pienpuutarhureiden käyttöön. Transmeri on lopettanut harrastekäyttöön tarkoitettujen glyfosaattituotteiden maahantuonnin ja myynnin Suomessa. Kuluttajakäyttöön tarkoitettuja glyfosaattituotteita on kuitenkin edelleen saatavilla jälleenmyyjillämme.