Roundup tuotteiden käyttöturvallisuustiedotteet

Täältä löydät Roundup-tuotteiden käyttöturvallisuustiedotteet, joissa kerrotaan tarkemmin tuotteiden kemikaalisista koostumuksista ja turvallisuusohjeiden mukaisesta käsittelystä:

Roundup Nurmikon Voikukkahävite 1L ja 2,5L

Roundup Nurmikon rikkakasvien esto plus 5,6kg

Roundup Speed X 1L 2,5L ja 5L

Roundup Speed X tiiviste 250ml ja 400ml

Roundup tuotteet ovat viranomaisten hyväksymiä

Roundup rikkakasvintorjunta-aineet ovat viranomaisten (Tukes eli Turvallisuus- ja kemikaalivirasto) hyväksymiä. Tukes vastaa kaikkien torjunta-aineiden ja kasvinsuojeluaineiden hyväksymisestä Suomessa.  Ennen hyväksymistä ja markkinoille saattamista tuotteet käyvät läpi tiukat terveys- ja turvallisuusarvioinnit. Suomessa saa myydä ja käyttää vain Suomessa Tukesin hyväksymiä tuotteita. Lista hyväksytyistä valmisteista löytyy Tukesin ylläpitämästä kasvinsuojeluainerekisteristä.

Varmista turvallinen käyttö

Ennen käyttöä tutustu aina tuotteen pakkausmerkintöihin ja noudata annettuja turvallisuus- ja annosteluohjeita. Tuotteiden ohjeiden mukaisella käytöllä ehkäistään ihmisille, eläimille ja ympäristölle aiheutuvia haittoja. Lue lisää Tukesin sivuilta.

Roundup-tuotteet ovat tarkoitettu harrastekäyttöön

Transmerin jakelemat ja markkinoimat Roundup-tuotteet ovat tarkoitettu harrastekäyttöön eli kuluttajien ja pienpuutarhureiden käyttöön. Transmeri on lopettanut harrastekäyttöön tarkoitettujen glyfosaattituotteiden maahantuonnin ja myynnin Suomessa. Kuluttajakäyttöön tarkoitettuja glyfosaattituotteita on kuitenkin edelleen saatavilla jälleenmyyjillämme.