Näin pääset alkuun:

10 askelta Roundupin käyttöön

Näillä ohjeilla voit aloittaa rikkakasvien torjunnan nopeasti ja turvallisesti.

 1. Valitse aina käyttötarkoitustasi vastaava Roundup-tuote. Tässä vinkkejä oikean tuotteen valitsemiseen.
 • Valitse Roundup Voikukkahävite, kun haluat torjua nurmikoltasi esimerkiksi voikukkia, piharatamoa tai pihatatarta. Sinisissä pulloissa oleva Roundup Voikukkahävite soveltuu nurmikon leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan nurmikolta, mutta se EI vahingoita nurmikkoa. Voikukkahävite ei sisällä glyfosaattia. Sen tehoaineet ovat MCPA, diklorproppi ja dikamba.
 • Valitse Roundup Speed X, kun haluat eroon ei-toivotusta kasvustosta. Vihreissä pulloissa myytävät Roundup Speed X-tuotteet ovat valikoimattomia kosketusvaikutteisia rikkakasvihävitteitä, jotka tehoavat kaikkeen vihreään kasvustoon. Se tehoaa myös sammaleen ja levään. Älä siis käytä vihreässä pullossa olevaa Roundup Speed X-tuotetta nurmikon rikkakasvien torjutaan ellet nimenomaisesti halua eroon myös nurmikosta. Roundup Speed ei sisällä glyfosaattia. Sen tehoaine on pelargonihappo.

 1. Käytä rikkakasvientorjunta-aineita turvallisesti. Lue aina pakkausmerkinnät ja tuotetiedot ennen käyttöä.
 1. Noudata annostelu- ja käyttöohjeita.
 1. Käytä ohjeen mukaisia henkilösuojaimia. Suojainohjeet löytyvät tuotteen etiketistä ja käyttöturvallisuustiedotteesta.
 1. Valitse tuuleton ja sateeton päivä, jotta aine ei leviä liikaa eikä huuhtoudu pois. Riittää, että käsittelet kasvin lehdet.
 1. Rikkakasvien tulee olla hyvässä kasvussa. Osa tuotteista tehoaa alhaisissakin lämpötiloissa, mutta paras teho saadaan, kun lämpötila on n. 12 C.
 1. Rauhoita käsitelty alue ruiskutuksen jälkeen. Tarkista tuotekohtaiset ohjeet, milloin käsiteltyä aluetta voi taas käyttää.
 1. Käytön jälkeen puhdista levitysvälineet ja henkilösuojaimet. Hävitä kertakäyttöiset suojaimet. Pese kädet käytön jälkeen.
 1. Hävitä ylijäänyt kasvinsuojeluaine asianmukaisesti tai varastoi alkuperäispakkauksessa. Huuhtele tyhjä kasvinsuojeluainepakkaus vedellä ja kaada esimerkiksi biopetiin. Huuhteluvettä ei saa kaataa viemäriin. Kolmesti huuhdellun pakkauksen voi laittaa sekajätteeseen. Huuhtelematon pakkaus tulee viedä vaarallisen jätteen keräyspisteeseen, jonne tulee viedä myös ylijäänyt ruiskutusneste.
 1. Säilytä torjunta-aineet alkuperäispakkauksissa pystyasennossa erillään elintarvikkeista ja rehuista.